15.november
Kl. 18:00 - 18:50
Intimscenen

16.november
Kl. 15:30 - 16:30
Intimscenen

anseworkshop med fokus på gammeldans.
Er du allerede kjent med gammeldans og vil forbedre teknikken din? Nå kan du bli med på et kurs for litt øvet/videregående dansere, der vi fokuserer på gammeldans (pols, reinlender, vals og masurka). Perfekt for deg som vil utvikle deg videre i teknikk, musikalitet og flyt.

Kursinstruktører er Thomas Nilssen og Solveig Brekke Hauknes. 
Workshopen arrangeres i samarbeid med OsloFolk, Leikarringen BUL Oslo, Barnelaget

Om instruktørene: 

Thomas Nilssen fra Løten, har vokst opp i en familie med sterke folkemusikalske tradisjoner. Han er selv utøver på trekkspill og dans på nasjonalt nivå. I tillegg har han samlet tradisjonsmusikk og har stor kjennskap til folkemusikk fra Hedmarken. Thomas er en sentral person i folkemusikkgruppa «Over Stok og Steen» som i mer enn 25 år har høstet stor anerkjennelse for sin presentasjon av tradisjonsmusikk fra Hedmarken og ikke minst god runddansmusikk. Thomas har vunnet Landsfestivalen i gammaldansmusikk en rekke ganger, både som solist og med ulike grupper. Han har også holdt utallige kurs både i spell og dans i Norge og en rekke andre land.

 

Solveig Brekke Hauknes kjem frå Bærum og bur no i Vågå i Gudbrandsdalen. 

Solveig er ein engasjert folkedansar og instruktør, som har dansa stort sett heile livet. Ho underviser mykje i runddans og pols, men også fleire andre dansetradisjonar. Ho har eit brennande engasjement for folkedansen og folkemusikken, og elskar å dykke ned i dei ulike elementa i tradisjonsdansen.

Solveig har holdt ei rekke kurs for både nybyrjarar og godt erfarne dansarar i alle aldersgrupper.

Til dagleg arbeider Solveig som produsent i plateselskapet Melovitten og som kulturrådgjevar for folkemusikk og folkedans i Noregs Ungdomslag. Ho står også bak fleire festivalar og konsertserier.


DANS, DANS, DANS  er en dansefestival med dansefester, forestillinger, seminar og kurs over 6 dager i Oslo. Første gang arrangert i 2024.
Festivalen er et samarbeid mellom Riksscenen, Norges Ungdomslag, FolkOrg, BUL Oslo, Bygdelagssanskipnaden, BLS Ung, Senter for folkemusikk og folkedans og Sprang.