Folkelarm har vært arrangert årlig i Oslo siden 2005, og i 2024 arrangeres Folkelarm 14.-17. november 2024 på Riksscenen, i Oslo.

Hovedfokuset vårt er å presentere nordiske artister som er på randen til suksess, enten i hjemlandet eller internasjonalt for bransjeaktører som kan føre til flere bookinger og spillejobber. 

Konferansedelen er en møteplass for nordisk og internasjonal musikkindustri der en rekke foredrag, seminarer og debatter gjennomføres på dagtid for artister, arrangører, bookere, agenter m.m. Showcasekonsertene finner sted på kvelden og er åpne for et folkemusikkelskende publikum.


Folkelarm 2024 - 26 showcaseartister, nye samarbeid og en ny familiedag

Folkelarm starter torsdag formiddag med seminarer og på kvelden blir det offisiell åpning, finale i Introfolk der Årets unge folkemusiker kåres. Det blir showcaser og selvfølgelig dansefest. Fredag og lørdag fortsetter vi med seminarer, showcasekonserter og dansespill. Det blir også danseforestillinger og akustiske konserter fredag og lørdag. I år deles Folkelarmprisen ut på lørdag kveld, og søndag 17. november inviterer vi til en gratis familiedag med tre barneforestillinger og aktiviteter hele dagen på Riksscenen.

Både publikum, delegater og musikkbransje skal få oppleve et bredt spekter av norsk, samisk, internasjonal og nordisk tradisjonsmusikk - fra helt unge lovende debutanter til mer etablerte grupper og artister. Det går en dansebølge gjennom landet, så dansen skal selvfølgelig få plass: Vi avslutter hver kveld med dansefest!

26 artister får vist seg fram for nasjonal og internasjonal bransje og publikum på Riksscenens profesjonelle scener. I tillegg spiller mange av artistene intimkonserter i lavvoen som står inne i Schouskvartalet. 

Og som om ikke det var nok, så stiller ulike studenter fra Norges Musikkhøyskole, Ole Bull Akademiet og Universitetet i Sørøst- Norge opp på Folkelarm.

 


NYE SAMARBEID 2024

Partnerland Skottland

I januar 2024 var Norge internasjonal partnerland under Showcase Scotland der seks norske artister fikk vist seg fram for 200 internasjonale bransjedelegater. Vi fortsetter samarbeidet med Skottland og to skotske band får vist seg fram med en egen showcase i november. Disse artistene er er valgt ut av en skotsk jury etter en åpen søknadsprosess.  

De to skotske artistene som får showcase fredag 15.november er 
The Langan Band 
FARA

Samarbeid med Global North Network

Global North er et nettverk for arenaer, festivaler og organisasjoner som jobber med internasjonale tradisjonsmusikere bosatt i Norden. Folkelarm samarbeider Global North, festivalen Transform - Trondheim World Music Festival og Samspill International Music Network, sammen skal vi showcase fire nordiske band med internasjonale tradisjonsmusikere på Folkelarm: en barneforestilling og tre andre artister får plass i årets lineup.

Disse artistene er:
Taraf de la Nord, ( Norge/Serbia/Sverige) 
Mellom fjell (Norge, Sverige, India)
Daniel Onyango, (Sverige, Kenya)
Askeladdin ( Norge, Syria)



FolkelarmUng - søndag 17. november

Søndag 17. november vil det være aktiviteter for både små og store i og rundt Schouskvartalet. Tre barneforestillinger vil finne sted på Riksscenen, og det blir eventyrstund i Lavvoen utenfor, ansiktsmaling og tegneverksted. Alle aktiviteter er gratis og åpne for alle. 

PROGRAM
Kl. 10:30: Fra ide til ferdig forestilling - og veien vidare til festivaler og DKS - isnpirasjonsseminar for artister
Kl. 12:00: «Frid i skogen den grøne» – Margit og Helga Myhr, presentert av Folkelarm
Kl. 13:00: «Askeladdin» – Nawar Alnadaff og Andreas Andersen, presentert av Samspill
Kl. 14:00: «Luohteárdna» – Jakop Jonnssøn m.flere, presentert av LilleRiksen
Eventyrstund i lavvoen med Signe Dorthea Krohn Gjessing.


FolkelarmUng søndag arrangeres i samarbeid med: Samspill International Music Network, Lille Riksen (Riksscenen konsertserie for barn)OsloFOLK, Unge Folkemusikere i Oslo (UFO)Global North og er støtta av Bydelen Grünerløkka.


Seminarer for arrangører, artister og internasjonale delegater

For arrangørene blir det et flott program torsdag der Norske Kulturarrangører modererer en rundbordssamtale med påfølgende nettverkssamling. 

Den nye NOU-en på musikkfeltet skal presenteres torsdag og NOPA/ TONO deltar i seminarprogrammet fredag. Det blir presentasjon av Global North nettverket, se på hvordan vi merkevarebygger Nordic Folk og om hva slags nettverk og damarbeid vi kan bygge nasonalt, nordiks og internasjonalt. 

 Informasjon om seminarene legges ut forløpende. 


Velkommen til utdeling av Folkelarmprisene lørdag 16. november og stor dansefest!

Folkelarm har siden starten i 2005 delt ut Folkelarmprisen (Norwegian Folk Music Awards). Prisen deles ut til folkemusikkutgivelser fra det siste året. Kategoriene har variert noe fra år til år, og i 2024 deles den ut fem ulike plateklasser. I tillegg skal det deles ut priser i kategoriene: Årets visuelle uttrykk, Årets branjsaktør, Årets arrangør, Årets produksjon og hedersprisen Årets Folkemusiker. 

Lørdag blir det før Folkelarmprisen rekrutteringssminar, Marked og Musikk, samt dansefest på flere gulv. Så ta turen til Oslo og Riksscenen.

Vi slipper nominasjonene til prisene i uke 43 og 44. Les mere om Folkelarmprisen ved å klikke på bildet til venstre. 


PROGRAMOVERSIKT 2024

Trykk på bildet til venstre for å komme til programoversikten for årets festival. 

Det blir selvfølgelig dansefest og dansespill torsdag - lørdag. Spilletider for dansespill og akustiske konserter i lavvoen vil komme som en egen programpost etterhvert!