Seminar
Fredag 15. november kl. 10:00 - 11:30
Klubbscenen

Hele verden er en scene
Panelsamtale under Folkelarm

Det stadig mer intense intimitetstyranniet krever kontinuerlig eksponering i offentlige kanaler, og mange artister føler at de må være konstant tilgjengelige, med en forventning om personlig oppfølging som strekker seg langt utover kommersielle forpliktelser.

I folkemusikken, en sjanger hvor managementet ofte mangler som buffer, kommer publikum og artister stadig tettere på hverandre, noe som også øker risikoen for trakassering og inngripen i privatlivet.

Hvor tilgjengelig og personlig må, eller bør, en artist være? Og hvilke strategier kan man bruke for å beskytte sin mentale helse i en verden hvor alt synes å være en del av merkevaren?

Vi samler eksperter, artister og bransjefolk for å belyse disse spørsmålene og diskutere hvordan kunstnere kan navigere i denne nye æraen av å alltid være "på".

Medvirkende:

Tuva Livsdatter Syvertsen - musiker og vokalist, medlem av Valkyrien Allstars m.m, deltaker Stjernekamp, Hver gang vi møtes og med Instagramprofilen @eggstock
Kim Rysstad - vokalist, kveder, deltaker i Stjernekamp, Årets unge folkemusiker i 2009 og aktiv på sosiale kanaler som @kimrysstad
Marcus Resch Ånestad - psykolog fra Nion
Ann Helen Erichsen - rådgiver for yrkesutøvere i FolkOrg og prosjektleder for Folkelarm
Moderator: Linda Karoline Ringstad fra Creo


Kim Rysstad er en spellemannominert sanger og A-klassekveder fra Setesdal, kjent for sin finaleplass i NRKs "Stjernekamp" i 2019. Han har studert folkemusikk ved Folkekunststudiet i Rauland og Ole Bull Akademiet på Voss. Rysstad har også bakgrunn innen klassisk sang, og henter inspirasjon fra sjangre som country, bluegrass og pop. Han har deltatt i Melodi Grand Prix og vunnet flere priser for sitt arbeid, blant annet som Årets unge folkemusiker og Setesdalssambassadør.

Marcus Resch Ånestad har en mastergrad i klinisk-helsepsykologi fra ELTE i Budapest, er daglig leder i Nion, og er en erfaren samtaleterapeut. Nion har hatt hundrevis av samtaler med Creos medlemmer, og fått et unikt innblikk i hvordan det er å leve med og av kunsten.